Spacer

Breadcrumbs

UKK – ruoan savustus

Mitä eroa on lämmin- ja kylmäsavustetulla tuotteella?

Useimmat myytäväksi valmistetut elintarvikkeet suolataan ensin ja sitten savustetaan. Kylmäsavustaminen tapahtuu yleensä alle 37 asteessa, alhaisemmassa lämpötilassa kuin missä rasva palaa ja nesteytyy. Savustuksen loppuvaiheessa lämpötilaa nostetaan oikean ulkonäön ja maun aikaansaamiseksi. Lämminsavustettu ruoka suolataan kevyemmin, ja sen ulkonäkö, maku ja koostumus muistuttavat paistettuja ruokia.

Miksi Bradley-savustin on kalliimpi Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassa?

Kuten monien muidenkin maahantuotujen tuotteiden kohdalla, toimitusketjussa on yksi lisätekijä, kun jakelija ostaa tukkuerän valmistajalta, varastoi tuotteen ja toimittaa sitä jälleenmyyjille ihmisten saataville. Eurooppalainen jakelijamme Grakka Limited tarjoaa myös markkinointia, paikallista tuotetukea ja takuupalvelua. Euroopan markkinoille tuotteitamme valmistetaan myös eri spesifikaatioilla, jotta noudatamme vaarallisten aineiden hävittämiseen liittyviä säädöksiä. Ota myös huomioon, että Pohjois-Amerikassa hinnat ilmoitetaan yleensä ilman paikallisia veroja, kun taas Euroopassa hinnat sisältävät arvonlisäveron. Jos yksityinen henkilö tuo tuotteen Euroopan unionin alueelle, hän on velvollinen maksamaan tullia ja arvonlisäveroa sekä tuotteesta että sen rahtikuluista.

Onko brikettejä varmasti saatavillani?

Ehdottomasti kyllä! Niitä maahantuodaan konteittain. Ellei lähistöllä ole kauppiasta tai brikettejä ei ole saatavilla, voita ottaa yhteyttä suoraan meihin.

 

Paljonko Bradley-savustimen käyttö maksaa?

Makubrikettien hinnan verran. Noin 20 minuuttia kestävä briketti maksaa n. 0,40 euroa.

 

Kuinka Bradleyn makubriketit valmistetaan?

Se on salaisuus. Voimme kuitenkin kertoa, että ne tehdään täysin luonnontuotteista ja käyttämämme puu on puhdasta ja uunissa kuivattua eikä sitä ole käytetty muihin tarkoituksiin ennen kuin siitä on tehty brikettejä. Sidosaineena käytetään kollageenia. Briketit ovat kaikin tavoin luonnonmukaisia.

Paljonko savua syntyy?

Liikaa laitteen käyttämiseksi suljetussa, tuulettamattomassa tilassa – ks. yllä. Sen sijaan ulkona tai katoksenkin alta savu hälvenee nopeasti. Savua ei tule kuin roviosta, naapurit eivät häiriinny.

 

Mihin savustin kuuluu sijoittaa ja voiko sitä käyttää sisätiloissa?

Bradley-savustimessa savu liikkuu painovoimaisesti, eli se nousee savustustilan läpi ja poistuu ylhäällä olevasta aukosta. Yleensä savustinta käytetään ulkona, mutta se on kevyt ja helppo kantaa varastointipaikastaan ulkoilmaan. On kuitenkin täysin mahdollista käyttää sitä myös sisällä, mikäli savunpoistosta on huolehdittu. Se riittää, jos savustimen yläpuolella on tavallinen poistopuhallin.

Onko kyseessä siis grilli vai oikea savustin?

Kysymys voi tuntua oudolta, mutta moni ihminen on tottunut tekemään savunmakuista ruokaa grillissä. Pohjois-Amerikassa pidetään jopa savugrillauskilpailuja. Koska kyse on kanadalaisesta tuotteesta, on ymmärrettävää, että se esitellään joskus tällaisena. Euroopassa savustus on perinteisesti aivan omaa puuhaansa, jossa tarkoin metodein, savustusoppien mukaisesti valmistetaan lohta, riistaa, ankkaa ja muita herkkuja. Bradley-savustin on suunniteltu niin, että se soveltuu tähän erinomaisesti ja että savustaminen sillä on vaivatonta. Se on ehta savustin. Sillä voi loihtia uskomattoman laadukkaita herkkuruokia, ja monet käyttävät sitä pelkästään tähän tarkoitukseen.

 

 

Miksi viileä lämpötila on tärkeä kylmäsavustuksessa?

Paras tapa hallita savustettavan ruoan makua on synnyttää savua ilman kuumuutta. Useimmat savustimet luovat savua polttamalla puuta, mutta kun puu palaa tuhkaksi asti, syntyy myös lämpöä. Jos puu alkaa palaa ilman ulkoista lämmönlähdettä, syntyy paljon lämpöenergiaa. Silloin savua syntyy niukasti eikä lämpötila ole savustajan hallinnassa. Savustimella saa ensiluokkaisen makuista ruokaa, kun lämpötila ja savun määrä pysyvät vakioina ja hallinnassa.

Kauanko ruoan savustaminen Bradley-savustimella kestää?

Kestoon vaikuttaa tietenkin savustettavan ruoan määrä ja se, onko kyse lämmin- vai kylmäsavustuksesta. Antaaksemme pari esimerkkiä voisimme kuitenkin sanoa, että lämminsavustettu kana vie 1,5–2 tuntia, kylmäsavustettu lohi 4–5 tuntia, kylmäsavustettu siansivu kuusi tuntia, juusto suunnilleen kolme tuntia ja makrilli noin 45 minuuttia. Oikeastaan vastaus kuuluu: huomattavasti vähemmän aikaa kuin voisi luulla.

UKK – käyttöongelmat

Miten rekisteröin Bradley-savustimeni takuun?

Se rekisteröidään takuunrekisteröintisivullamme.

 

Digitaalisavustimeni savugeneraattoriin tulee virta, mutta savustimen lämpövastus ei kytkeydy päälle. Mikä avuksi?

Varmista, että generaattorista savustuskaappiin (jonne ruoka laitetaan) menevä johto on kunnolla kiinni. Katso, että johto ja sen reunus ovat oikeassa asennossa rasiaansa nähden.

 

Mitä virhekoodi ”E” tarkoittaa?

”E” on ilmoitus siitä, että briketinsyöttöjärjestelmässä on ongelma. Se on moottoroidun varren ja mikrokytkimen välissä. Avaa generaattori ja tarkastele harmaata, suorakaiteen muotoista kytkintä. Varmista ensin, että se on kunnolla liitetty; varmista sitten, ettei mikään ole varren ja kytkimen tiellä.

 

Mitä virhekoodi ”E1” tarkoittaa?

”E1” liittyy sensorijohtoon. Se on lyhyt, ohut johto, joka menee generaattorista savustuskaappiin. Varmista, että se on kytketty. Toisekseen voit irrottaa johdon ja kääntää sen toisin päin, siis kaapissa olleen pään generaattoriin ja generaattorissa olleen pään kaappiin. Varmista myös, ettei rasiassa tai johdon päässä ole mitään ylimääräistä, kuten roskaa tai pölyä. Tarkista sitten liitos: Liikuttele ensin johdon toista päätä ja sitten toista. Jos ”E1”-viesti häviää tilapäisesti johtoa heilutellessasi, tarvitset uuden sensoriliittimen.

 

Laite kyllä syöttää brikettejä, kun painan nappia, mutta se ei syötä niitä itsestään 20 minuutin välein?

Vika saattaa olla ajastimessa, tai sitten briketit jumittuvat syöttöputkeen. Tarkista ensin, että syöttöputki on painettu alas. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä meihin.

 

Mitä tehdä, kun brikettejä tulee jatkuvasti?

Silloin moottori ei saa yhteyttä mikrokytkimeen. Vika on joko moottorissa tai kytkimessä.

 

Entä kun virran merkkivalo palaa generaattorissa mutta ei kaapissa eikä lämpövastus kuumene?

Koeta kytkeä kaappi suoraan pistorasiaan. Jos valo syttyy ja lämpövastus käynnistyy, silloin vika on generaattorin johdoissa. Jos ongelma jatkuu, ota meihin yhteyttä.

 

Savustimeni ei lämpene riittävästi.

On muutamia juttuja, jotka voi tarkistaa. Hehkuuko lämpövastus punaisena yksikön perällä? Onko V:n muotoinen rasvapelti asennettu V:n muotoisesti? Paljonko lihaa savustimessa on? Onko lihapalojen välissä riittävästi tilaa ilman virrata? Esilämmititkö savustimen? Sitä pitää esilämmittää 30–60 minuuttia, ja lihan pitää olla huoneenlämpöistä savustimeen pantaessa. Ethän käytä savustimessa foliota. Varmista vielä, että ylhäällä savustuskaapissa sijaitseva venttiili on auki.

Kastellaanko brikettejä ennen käyttöä?

Ei, ei ja vielä kerran ei!

Miten voin säädellä kosteutta savustimessa?

Kosteutta voi säädellä yksikön yläosassa olevan venttiilin avulla. Jos se on kiinni, kosteutta on enemmän kuin sen auki ollessa. Muista kuitenkin, ettei venttiiliä saa sulkea kokonaan, kun savua tuotetaan. Esimerkiksi jerky-kuivalihaa valmistaessa lihan halutaan kuivuvan, joten venttiili pidetään kaiken aikaa kokonaan auki.

Entä miten Euroopassa saa varaosia?

Jakelijallamme on varaosia varastossa. Ota meihin yhteyttä..

Bradley-savustimen käyttäjäfoorumi

Bradley Smoker Forum Bradley Smoker Forum Englanninkielinen Bradley Smoker -foorumi on kansainvälinen tietopankki, jossa käyttäjät voivat jakaa ruokaohjeita, vinkkejä ja neuvoja.