Spacer

Breadcrumbs

Cures Tab Content


Nämä englanninkieliset reseptit on laatinut Warren R. Anderson, joka on kirjoittanut kirjan Mastering the Craft of Smoked Food..

 Reseptit on suunniteltu nimenomaan Bradley-savustimille ja suolausmausteseoksillemme. Niistä on koostettu iso pdf-tiedosto, jossa on laaja valikoima erilaisia amerikkalaisia savuruokia. 

   Curing Recipes by Warren Anderson (59 Mb)

 

Käyttö kuivanan

Käytä kolme ruokalusikallista suolausmausteseosta 2,25 kilogrammaan lihaa (5 cm paksu pala). Hiero seos lihaan ja pane liha muovipussiin ja jääkaappiin. Älä käytä yli kolmea ruokalusikallista 2,25 kilogrammaan lihaa.

Makkaraa suolatessa käytä 37,5 ml (7,5 tl) kuivaa mausteseosta 2,25 kilogrammaan makkaraa.

Käyttö liuoksena

Käytä 3 desilitraa seosta ja 2,4 litraa vettä 2,25 kilogrammaan lihaa. Ruiskuta liuosta lihaan tai upota liha liuokseen ja laita jääkaappiin. Huuhtele ennen savustamista.

Olen viettänyt suuren osan elämästäni metsästäen ja kalastaen Luoteis-Amerikassa upeassa seurassa, kirjoittaa toimitusjohtaja Wade Bradley..

Uudet mausteseoksemme on suunniteltu juuri näitä harrastukselleen omistautuneita metsästäjiä ja kalastajia ajatellen.

Lihan suolaaminen on ikivanha perinne. Ammoisina aikoina sitä käytettiin ruoan säilömiseen, sillä se hillitsee bakteerien kasvua.

Savustaja ja ruokakirjailija Warren R. Anderson oli mukana kehittelemässä suolausmausteseoksia.

Niitä on helppo käyttää sekä kuivana mausteena että nesteenä (suolaliemenä). Pakkauskoko on 800 grammaa.