Spacer

Breadcrumbs

MALLIT BTSGCE240

Bradleyn savugeneraattorin avulla teet mistä tahansa pienestä kopista savustuskaapin. Laite koostuu kahdesta osasta. Savugeneraattori on tehty ruostumattomasta teräksestä ja toimii samalla tavalla kuin Original Bradley -savustimeen kiinnitetty savugeneraattori: se syöttää brikettejä lämpövastukselle 20 minuutin välein. Malliltaan savugeneraattori muistuttaa vanhempia Bradleyn savustinmalleja, joita ei enää valmisteta. Sen voi kytkeä vain päälle tai pois, ja lisäksi siinä on briketinsyöttönappula, jolla ensimmäinen briketti syötetään polttimelle. Sen jälkeen laite syöttää brikettejä automaattisesti.

Laitteen toinen osa koostuu ruostumatonta terästä olevasta etulevystä ja säädettävästä sovittimesta, johon savugeneraattori liitetään kahdella kiinnittimellä. Tämän ansiosta generaattori on helppo irrottaa sovittimen etulevystä sekä puhdistaa ja varastoida. Ideana on, että etulevy on aina kiinni savustamiseen käytettävässä rakennelmassa.

Kuvassa näkyvät savugeneraattori kiinnitettynä sovittimen etulevyyn sekä säädettävä sovitin. Savustuskaapin tai vastaavan tilan seinä tulee etulevyn ja sovitinputken väliin.

Savugeneraattorissa käytetään Bradleyn makubrikettejä. Se soveltuu erinomaisesti kylmäsavustukseen. Bradleyn savustuskaapit, joissa generaattori tulee mukana, ovat eristettyjä, mikä aiheuttaa lämmön nousua kaapin sisällä ja vaikeuttaa kylmäsavustusta. Sen sijaan savustukseen käyttämäsi koppi on kenties huomattavasti suurempi eikä välttämättä eristetty. Siksi on epätodennäköisempää, että lämpötila nousee, ja mikäli vain savustimen ulkopuolella ilman lämpötila on tarpeeksi alhainen (alle 28 °C), kylmäsavustuksessa tuskin tulee ongelmia. Bradleyn muihin savustinmalleihin suosittelemme kylmäsavustukseen lisävarusteena myytävää kylmäsavulaatikkoa.     

Ihanteellinen savustuskaappi voi olla esim. vanha arkkupakastin pystyyn nostettuna niin, että kansi on ovena, sovitinta varten on kylkeen tehty 11 senttimetrin aukko ja päälle tuuletusaukko, jotta savu pääsee virtaamaan sisällä luonnollisesti. Ilmavirtaa tarvitaan, jotta ruoka savustuu laadukkaasti ja jotta savu ei pyri takaisin savugeneraattoriin. Jos näin kävisi, laitteen osiin alkaisi kertyä nokea. 

Savugeneraattorin mukana tulevat piirustukset omaa savustuskaappia varten. Piirustukset löytyvät myös pdf-muodossa tämän sivun tekniset tiedot -välilehdeltä. 

Bradleyn savugeneraattoria käyttävät paljon mm. savukinkun, -pekonin ja -lohen pientuottajat. Isossa-Britanniassa on monia käyttäjiä, jotka pyörittävät menestyvää savutuoteyritystä vain yhden Bradleyn savugeneraattorin voimin.

Meiltä kysytään usein, kuinka suuren savustuskopin kanssa Bradleyn savugeneraattoria voi käyttää. Tähän vaikuttavat monet tekijät, eikä ”kokeilemalla selviää” ole kovin tyydyttävä vastaus, mutta ainakin hiukan yli kuutiometrin tila on vielä täysin mahdollinen. Jos todella tarvitset suuren luokan ratkaisua, neuvoisimme sinua hankkimaan kaksi savugeneraattoria, joista toinen olisi tarvittaessa käytössä.  

Tuote on voittanut vuonna 2003 innovatiivisten tuotteiden Vesta Award -palkinnon, ja lisäksi tietenkin moni laitteella savustettu ruoka on voittanut palkintoja. 

Mitat ja paino

Generaattori) 180 x 180 x 230 mm
brikettiensyöttöputken kera 180 x 230 x 570
sovitin 270 mm seinästä
Savustusalue/tilavuus Ks. tuotekuvaus
Paino 4.54 kg
Mitat pakattuna 310 x 660 x 320 mm 

Rakenne

Materiaali Harjattua ruostumatonta terästä
Savustusvastus 125 W
Virta 220–240 V; 50 Hz, 

Piirustukset

 Piirustukset oman savustuskaapin rakentamista varten

Hyväksytty

Kaikki Bradleyn savustimet ovat saaneet Euroopan Unionin CE-merkinnän. 

Bradleyn savustimilla on 12 kuukauden takuu, joka kattaa materiaalit, työnlaadun ja käyttötarkoituksen mukaisen toiminnan. Ostomaasta riippuen takuuajat voivat olla myös pidempiä. Bradley-savustimet on tarkoitettu tavanomaiseen kotikäyttöön. 

   Valmistajan takuu Bradley-savustimille

Rekisteröi takuu


Jos olet Bradley-savustimen tuore omistaja, voit rekisteröidä takuusi täällä. . 

Asiakaspalvelu takuuasioissa Euroopassa


Jos sinulla on kysyttävää takuuasioihin liittyen ja olet ostanut laitteen Euroopan maasta, voit ottaa yhteyttä eurooppalaiseen jakelijaamme verkkosivustomme kautta tai asioida kanssamme sen jälleenmyyjän välityksellä, jolta savustimen ostit.

 

  Owners Manual (English)
  Owners Manual (French)
  Owners Manual (German)
  Owners Manual (Spanish)
  Owners Manual (Swedish)
  Käyttöohje (suomi)
  Owners Manual (Dutch)
   Two Rack Owners Manual (English, French, German, Spanish)