Spacer

Breadcrumbs

Bradley Flavour Bisquettes

Bradley-savustimien menestyksen salaisuus ovat Bradleyn makubriketit. Hallitussa paineessa yhdistetään tarkka määrä lehtipuulastuja tiheydeltään täydelliseksi tuotteeksi. Savun makuun vaikuttaa se, minkä lajista puuta poltetaan.

  • Leppä ja vaahtera antavat rikkaan, omaperäisen maun, ja niitä käytetään yleensä mereneläviin, kinkkuihin ja pekoniin.
  • Mesquitessa ja hikkorissa on vahva, erikoinen maku, ja niitä käytetään usein nautaan ja porsaaseen, esim. porsaanlapaan ja naudanrintaan.
  • Omenasta ja kirsikasta tulee makeahko, mieto savun maku, ja niitä käytetään tavallisesti lintuihin ja riistaan.
  • Makuoppaastamme näet lisää vinkkejä puutyypeistä ja mauista.

Bradley-savustimessa yksi briketti palaa 20 minuuttia tuottaen puhdasta savun makua. Kun briketti alkaa olla lopuillaan, seuraava briketti työntää sen pois vastukselta ja se sammuu vesiastiassa. Tämä kierto jatkuu niin kauan kuin savustimessa on brikettejä.

Savun maku syntyy, kun puu on vasta kytee. Kun puun palaminen tuottaa niin paljon lämpöä, että puu palaa ilman ulkoista lämmönlähdettä, siitä seuraa lämpötilan nousua ja epätoivottuja kaasuja ja happoja. Kun palaminen on vauhdissa, kypsennysolosuhteita ei enää pysty hallitsemaan. Bradleyn makubriketeillä savustus sujuu tasaisen varmasti ilman arvailua.

Sen lisäksi, että briketeillä päästään eroon liiasta lämmöstä, niiden tuottama savu on neljä kertaa puhtaampaa kuin mitä saadaan saman puulajin irtolastuista pannulla tai laatikossa kuumennettaessa.

Bradley-savustin kuluttaa yhden briketin suunnilleen 20 minuutissa, joten käyttökustannukset ovat noin 1,20 euroa per tunti.

Maku 24 kpl 48 kpl 120 kpl
Leppä BTAL24 BTAL48 BTAL120
Omena BTAP24 BTAP48 BTAP120
Kirsikka BTCH24 BTCH48 BTCH120
Hikkori BTHC24 BTHC48 BTHC120
Jim Beam BTJB24 BTJB48 BTJB120
Vaahtera BTMP24 BTMP48 BTMP120
Mesquite BTMQ24 BTMQ48 BTMQ120
Tammi BTOK24 BTOK48 BTOK120
Tyynenmeren sekoitus BTPB24 BTPB48 BTPB120
Pekaani BTPC24 BTPC48 BTPC120
Viski-tammi BTWOSE24 BTWOSE48 BTWOSE120
Erikoissekoitus BTSB24 BTSB48 BTSB120
Viiden maun lajitelma     BTFV120

 

Koostumus

Bradleyn makubriketit tehdään luonnollisesta lehtipuuaineksesta ilman keinotekoisia lisäaineita. Testeissä, jotka järjesti British Columbia Institute of Technology, osoitettiin, että Bradleyn makubriketit tuottavat neljä kertaa puhtaampaa savua kuin mitä saadaan saman puulajin irtolastuista pannulla tai laatikossa kuumennettaessa.

  • 99,98 % luonnollista lehtipuuta tai hedelmäpuuta
  • 0,02 % kollageenia, joka on luonnollinen sidosaine

 

Alkuperä

EU:n puutavara-asetus velvoittaa puukauppaa käyvät yhtiöt noudattamaan asianmukaista huolellisuutta puutavara- tai puutuotekaupassa EU:n sisällä. Määräyksellä pyritään estämään laitonta puunhakkuuta. Kaikki Bradleyn brikettituotteet on valmistettu asianmukaista huolellisuutta noudattaen sekä eurooppalaisen jakelijamme että valmistajien taholta. 

 

Luonnonmukaisuus

Muutamat asiakkaat ovat tiedustelleet, ovatko Bradleyn briketit luomua. Asiaa on selvitetty luontojärjestö Soil Associationin kanssa, joka hoitaa tällaisia asioita. Meille on vakuutettu, että briketit täyttävät luomuvaatimukset, vaikkei meillä olekaan virallista luomusertifikaattia.

 

 

Bradleyn makubrikettejä voi myös käyttää kannellisessa grillissä. Silloin briketti vain sijoitetaan niin, että se lämpenee tarpeeksi savutakseen muttei syty heti palamaan. Grillikäytöstä kerrotaan lisää omalla englanninkielisellä sivullaan. 

Bradley Flavour Guide